وبلاگ

جریمه معاینه فنی خودرو چقدر است؟

جریمه معاینه فنی 1401

 

خیلی از افراد می خواهند بدانند که جریمه معاینه فنی خودرو در سال 1401 چقدر است ؟

 

معاینه فنی خودرو روشی می باشد که به فرایند بررسی سلامت خودرو از هر نظر گفته می‌شود. کارشناسان مراکز معاینه فنی تمام قطعات و اجزای خودرو و نحوه عملکرد آن ها را به صورت کامل بررسی می نمایند و یک گزارش مبنی بر سلامت خودرو و کارکرد صحیح آن تهیه می کنند و آن را در اختیار راننده قرار می‌دهند.

 

برای بررسی ایراد ها و مشکلات ظاهری و فنی خودرو حتما باید به مراکز معاینه فنی بروید و معاینه فنی باعث می شود تا از تصادف‌ های احتمالی پیشگیری شود.

 

بخشی دیگر معاینه فنی به تست آلایندگی و کنترل آلودگی هوا ارتباط دارد. مجموع این بررسی‌ها منجر به صدور گواهی معاینه فنی می شود که به معنای سلامت فنی و ظاهری خودرو می باشد.

 

رئیس پلیس راهور ناجا گفت : از 15 اردیبهشت خودروهایی که فاقد معاینه فنی هستند، روزانه 50 هزار تومان جریمه خواهند شد.

 

جناب سرهنگ محمدی در خصوص جریمه خودروهایی که معاینه فنی ندارند گفت : پلیس راهور از 15 اردیبهشت ماه از طریق دوربین‌ ها و به صورت دستی، ماشین هایی را که معاینه فنی ندارند را جریمه می‌کند.

 

جریمه دو میلیون خودرو توسط دوربین ها

سرهنگ محمد رازقی، معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ، اعلام کرد که از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود دو میلیون وسیله نقلیه فاقد معاینه فنی از سوی دوربین‌ های سطح شهر جریمه شده اند و در این مدت، 142 هزار خودرو دارای نقص فنی آشکار یا دودزا نیز از سوی ماموران راهور مورد مشاهده قرار گرفته و اعمال قانون شده اند.

 

وی افزود یکی دیگر از اقدامات پلیس، فک پلاک خودروهای دودزا می باشد که پلیس پلاک این خودروها را اخذ می‌کند و به آن‌ ها پلاک اعزام به تعمیرگاه می دهد. مالکین این خودروها باید ظرف مدت زمان تعیین شده به تعمیرگاه مراجعه کنند و مشکل خودرو خود را برطرف نمایند و سپس دوباره پلاک وسیله نقلیه خود را دریافت کنند. 

 

استعلام جریمه معاینه فنی

 

اگر معاینه فنی دارید اما با پیامک جریمه معاینه فنی مواجه شدید، اگر 24 ساعت از صدور معاینه فنی‌ خودروی‌ تان گذشته باشد، می‌توانید با داشتن شماره VIN خودرو و از طریق سایت سیمفا، اعتبار معاینه فنی‌تان را استعلام نمایید. اگر اطلاعات شما در سیما ثبت شده بود، برای اعتراض به جریمه با داشتن مدارک زیر به مراکز پلیس +10 مراجعه نمایید :

  1. اصل کارت خودرو
  2. کپی کارت خودرو
  3. اصل کارت معاینه فنی
  4. کپی کارت معاینه فنی
  5. اصل برگه خلافی
  6. کپی برگه خلافی

اما اگر اطلاعاتتان در سایت سیمفا ثبت نشده بود، ابتدا باید به همان مرکزی که معاینه فنی‌ خودرویتان را دریافت کردید، مراجعه نمایید تا اطلاعات‌تان را در سیمفا ثبت یا آپدیت کنند.

چه خودروهایی باید معاینه فنی داشته باشند تا جریمه نشوند ؟

 

خودروهایی که در سه دسته زیر قرار دارند، باید اقدام به معاینه فنی نمایند تا جریمه نشوند :

  1. خودرو‌های داخلی تولید سال 1394 و قبل از آن
  2.  خودرو‌های وارداتی تولید سال 2015 و قبل از آن
  3. خودرو‌های عمومی تولید سال 1397 و قبل از آن

 

جریمه معاینه فنی خودرو
جریمه معاینه فنی خودرو

 

جریمه معاینه فنی با دوربین 1401

 

همانطور که در بالاهم اشاره کردیم  از تاریخ 15 اردیبهشت از طریق دوربین‌ ها، خودروهایی را که معاینه فنی ندارند، 50 هزار تومان جریمه می شوند.

 

طبق اعلام روابط عمومی معاونت حمل ‌و نقل شهرداری استان تهران، همه دوربین‌ های طرح ترافیک و ورودی محدوده زوج و فرد به پروژکتور، مجهز شده اند تا آمادگی زیرساختی برای اجرای طرح ترافیک در نیمه دوم سال و فاز دوم طرح کاهش به حداکثر برسد.

 

یکی از مباحث بسیار مهم در زمینه‌ ی بهبود کیفیت هوا، معاینه فنی خودرو می باشد. دود و آلاینده‌ های خروجی از اگزوز خودروها و کارخانجات معمولا با افزایش طول عمر و کارکرد آن‌ها دیگر با استانداردهای اولیه‌ ی تولید تطابق ندارند. به همین دلیل، اصل معاینه و کنترل زیست محیطی تعریف می‌شود تا اطمینان حاصل شود که مقدار خروجی اگزوز خودروها و دودکش کارخانجات تا آنجا که ممکن است، استانداردها و الزامات زیست محیطی را رعایت می‌کنند. مداکر مورد نیاز برای گرفتن معاینه فنی شامل : اصل کارت یا سند خودرو
فرم تشخیص عیوب ظاهری ، ارائه مدارک لازم معاینه فنی خودرو ، ثبت اطلاعات کامل در سیستم ، دریافت ، بارکد پس از ثبت اطلاعات پرداخت ، هزینه معاینه فنی خودرو می باشد.

 

هزینه دریافت معاینه فقط 30 هزار تومان می باشد پس بهتر است به جای جریمه شدن به گرفتن معاینه فنی افدام نمایید.

 

مقالات پیشنهادی :

هزینه گواهینامه پایه دو

هزینه گواهینامه ویژه

نمونه سوالات آیین نامه

آزمون آیین نامه

جریمه شعر نویسی روی ماشین

جریمه رد شدن از چراغ قرمز

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.